Понеділок, 20.05.2024, 21:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2008 » Жовтень » 29 » Решение исполкома
15:38
Решение исполкома
АЛЧЕВСЬКА МІСЬКА РАДА  
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

"_21__"___жовтня__2008__р. м. Алчевськ №_925___

Про організацію роботи з охорони праці в закладах освіти

  Заслухавши інформацію начальника управління освіти Алчевської міської ради Колосовської О.М „Про організацію роботи з охорони праці в закладах освіти”, виконавчий комітет Алчевської міської ради зазначає, що управлінням освіти, керівниками і співробітниками навчальних закладів освіти міста протягом поточного року проводиться певна організаційна і практична робота щодо поліпшення охорони життя і здоров’я учасників навчально-виховного процесу, покращення умов їх праці і навчання, запобігання дитячого та дорослого травматизму під час роботи та у побуті.
  Робота управління освіти у 2008 році спрямована на виконання законів України "Про охорону праці", "Про пожежну безпеку", "Про дорожній рух", "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", "Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти", затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України №563 від 01.08.01.
  Управлінням освіти забезпечене оперативно-методичне керівництво установами та закладами освіти міста, поновлено навчання працівників закладів освіти з питань охорони праці і безпеки життєдіяльності, створена служба охорони праці управління освіти.
  Разом с тим виконавчий комітет зазначає, що ще мають місце випадки незадовільної організації керівниками закладів освіти роботи з охорони праці, невиконання учасниками навчально-виховного процесу вимог інструкцій з охорони праці, а також порушення педагогічними працівниками трудової і виробничої дисципліни, що призводять до травмування дітей під час навчально-виховного процесу. 
  З огляду на вищевказане і керуючись статтею 17, підпунктом 8 пунктом ”б” частини першої статті 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”  

виконавчий комітет Алчевської міської ради В И Р І Ш И В:

  1. Інформацію начальника управління освіти Алчевської міської ради Колосовської О.М „Про організацію роботи з охорони праці в закладах освіти” прийняти до уваги.
  2. Начальнику управління освіти Алчевської міської ради 
Колосовській О.М.:
  2.1. Посилити контроль за роботою закладів освіти щодо виконання ними заходів, направлених на подальше зниження дитячого, невиробничого, виробничого травматизму та аварій, а також профілактику захворювань.
  2.2. Забезпечити в закладах освіти дотримання законодавства про охорону праці, у тому числі функціонування системи управління охорони праці (СУОП).
  2.3. Встановити постійний контроль за ходом виконання актів комплексних перевірок з охорони праці. 
3. Зобов’язати керівників закладів освіти:
3.1. Розглядати щотижня на виробничих нарадах стан охорони праці. 
  3.2. Проводити атестацію робочих місць за умовами праці у відповідності до діючого законодавства.
  3.3. Проводити своєчасно навчання та атестацію працівників з питань охорони праці.
  3.4. Забезпечити утримання і експлуатацію будівель, споруд, машин і устаткування відповідно до вимог нормативно-правових актів з охорони праці.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Капральського В.М.


Міський голова                    В.Є. Чуб




Категорія: служба охраны труда | Переглядів: 1475 | Додав: itsuo | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0